Kolorowy pasek
Godło, Herb, Logo
Logo Biuletyn Informacji Publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej
Urząd Gminy w Olszówce

Kolorowy pasek

Warsztaty kulinarne w Łubiance

    W dniach 17-18 lipca 2014 r. w świetlicy wiejskiej w  Łubiance zostały zorganizowane warsztaty kulinarne pn. „Polska kuchnia tradycyjna w regionalnych potrawach”.
Warsztaty poprowadziła Pani Stanisławska Anna – specjalista ds. dziedzictwa kulturowego wsi w WODR w Poznaniu.
Wśród tradycyjnych potraw znalazły się:
Pyzy ziemniaczane z nadzieniem mięsnym, żurek wielkopolski, zupa cebulowa, duszona karkówka z rozmarynem, miodem i korbolem, pyrczok z boczkiem, kaczka z jabłkami, szare kluchy  zez  pyrek, kotleciki z kury  z pokrzywą, zawijane ciasto drożdżowe z makiem, ciastka amoniaczki.
Projekt zrealizowany  w ramach funduszu sołeckiego sołectwa Łubianka na 2014 r.
Celem warsztatów była aktywizacja mieszkańców Łubianka, kultywowanie tradycji kulinarnych oraz popularyzacja regionalnej kuchni wielkopolskiej oraz integracja wielopokoleniowa. Przedsięwzięcie przyczyniło się do rozwoju i promocji lokalnych tradycji kulinarnych wśród mieszkańców sołectwa Łubianka.

obrazek

                                   obrazek obrazek

obrazek

obrazek

obrazekobrazek

 obrazek    obrazek

obrazek


Metadane

Źródło informacji:Agnieszka Maluga
Data utworzenia:2014-08-11 09:21:56
Wprowadził do systemu:Aleksandra Lasota
Data wprowadzenia:2014-08-11 09:22:09
Opublikował:Aleksandra Lasota
Data publikacji:2014-08-11 09:37:34
Ostatnia zmiana:2014-08-11 09:43:08
Ilość wyświetleń:2206

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Zamknij